Sluiten

Axioma GOLD sponsor van "Lights in Blokzijl"

25 november 2019

Axioma GOLD sponsor van "Lights in Blokzijl"

Samen met WE-EF Leuchten zijn wij sponsor van het bijzondere lichtevenement "Lights in Blokzijl" wat dit jaar voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd. Het evenement wordt het zusje van het Zweedse "Lights in Alingsas".

In de donkere decembermaand van 2019 zal er voor de eerste maal "Lights in Blokzijl"worden georganiseerd door Berlux Lighting Design. Het evenement wordt het zusje van het Zweedse "Lights in Alingsas" wat daar al 20 jaar erg succesvol is.

Lights in Blokzijl bestaat uit een aantal onderdelen:

Internationale lichtontwerp workshop van 6 t/m 11 december . Op zeven locaties in Blokzijl wordt er in vijf dagen een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd. Er worden internationale lichtontwerpers uitgenodigd om een team te leiden en ieder team bestaat uit 10 studenten en professionals die allen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgevings-, kunst- en lichtbranche.

Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. Gedurende deze dag geven top-sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over lichtgerelateerde onderwerpen. Het afsluitende onderdeel van het congres zijn de presentaties van de 7 workshop-teams die ieder het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren.

Na het congres is er op 11 december aan het begin van de avond de grote opening. Alle lichtkunstwerken zullen worden aangezet en iedereen kan de resultaten bewonderen.

Van 12 t/m 22 december zijn de lichtkunstwerken voor iedereen te bezoeken en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Meer informatie vind je op de website van "Lights in Blokzijl"

Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?