Sluiten

Duurzaam energie besparen op uw verlichting

14 april 2023

Duurzaam energie besparen op uw verlichting

Binnen een bedrijf is de verlichting 30 tot 45% van het totale energieverbruik.
Door het maken van een doordacht lichtplan en de implementatie van een intelligent lichtsturingssysteem is een energiebesparing tot 85% realiseerbaar.

Goede verlichting is essentieel om het werk op de best mogelijke manier te laten verlopen maar tegelijk is de energiebalans van groot belang en mag zeker niet uit het oog worden verloren.

Via diverse media heeft u vernomen dat het de Europese ambitie is om de netto CO2-uitstoot in Europa tegen 2030 met 55% terug te dringen in vergelijking met de uitstoot in 1990.

259250 I 1 AXIO 1920x1920

Het halen van deze doelstelling zal nu en de komende jaren van iedereen energiebesparende inspanningen vergen… particulieren, ondernemingen, de overheid.

Deze uitdaging - met de hoge en onvoorspelbaar stijgende energieprijzen - dwingt ondernemingen om nu na te gaan waar energie bespaard kan worden en hun actieplan uit te voeren.

Een rechtstreeks gevolg van deze Europese ambitie is ook het verbod op verkoop van T5- en T8-fluorescentielampen en compacte fluorescentielampen (CFL’s) vanaf 1 september 2023.

U kunt hier een overzichtstabel terugvinden van de uitfasering conventionele lichtbronnen.

De reden van het verbod is de manier waarop het licht wordt opgewekt. Dit gebeurt namelijk met behulp van kwik. Dit verbod is in overeenstemming met zowel de Ecodesign- als de RoHS-richtlijnen.

Tegenwoordig bestaan er beduidend energiezuinigere alternatieven met LED, die vrij zijn van kwik én veel malen efficiënter. Daarnaast hebben LED’s ook een langere levensduur, wat op termijn zowel de energie- als de onderhoudskosten verlaagt. Alles bij elkaar resulteert dit in een kleinere CO2 voetafdruk.

Axioma is dé partner om uw verlichtingsinstallatie future-proof te maken.
Met onze ervaring en kennis analyseren wij uw bestaande installatie om de prioriteiten inzake relighting vast te leggen. Door het maken van een doordacht lichtplan en de implementatie van een intelligent lichtsturingssysteem, is een energiebesparing met 85% realiseerbaar.

Onze relighting leaflet nog niet gezien, bekijk hem hier.

144897 big trifold NL V1

Wenst u professioneel advies inzake de verlichting van uw bouwproject of relighting, neem contact met ons op via info@axioma-lighting.nl of 030-3200899.

Onze toegevoegde waarde is 360°

Het concept bestaat uit 9 bouwstenen die afzonderlijk kunnen worden gecombineerd. Dit betekent dat het beste pakket voor het project en voor onze klanten kan worden samengesteld op basis van klantvereisten. Het is jouw keuze - wij doen het!

144931 360met titel zndr uitleg 2560x1920px v2

Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?