Sluiten

Spectral verlicht het nieuwe hoofdkantoor van de Everton Football Club

25 juli 2019

Spectral verlicht het nieuwe hoofdkantoor van de Everton Football Club

Het nieuwe hoofdkantoor van de Everton Football Club biedt een panoramisch uitzicht over de rivier de Mersey en is gevestigd langs de beroemde waterkant in het hart van het stadscentrum van Liverpool. Het is ontworpen om een ​​omgeving te creëren die bevorderlijk is voor het welzijn van het personeel en tegelijkertijd een platform creëert voor samenwerking en groei.

Bedacht door de architecten, 2M2 Studio, is de ontvangstruimte voorzien van een hangende verlichtingsconstructie die de afmetingen van een internationaal FIFA-voetbalveld repliceert. 2M2 Studio benaderde Spectral (onderdeel van de RIDI Group) met het concept van continu, ononderbroken verlichting met een lengte van 9,4 meter en opgehangen aan een roosterplafondstructuur. Het H140-systeem van Spectral werd gebruikt om deze stoere opdracht te krijgen, inclusief doellijn, penalty boog, middencirkel, halverwege lijn, zijlijn en hoekvlagpaal.

Marzia Panizzutti van 2M2 Studio: “Toen we het concept van een gedurfde centrale lichtfunctie voor het hoofdkantoor van Everton FC ontwierpen, was het de uitdaging om een ​ systeem te produceren die krachtig genoeg zou zijn om de gehele ruimte te verlichten".

Er werd een nieuw omgekeerd voetbalveld-speellicht bedacht, maar de structuur moest stevig genoeg zijn om aan beperkte ophangpunten te hangen. Het vereiste ook een krachtig LED-systeem omdat de ontvangstruimte geen extra verlichting bevatte. Het was duidelijk dat er meer nodig was dan alleen een decoratief verlichtingssysteem. Architectenbureau 2M2 Studio werkte samen met Spectral Lighting om deze eenmalige verlichtingsconstructie te ontwerpen en produceren. Spectral gebruikte hiervoor hun gevestigde H-Profil-assortiment welke kan worden gevormd en aangepast voor elke toepassing.

Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?