Sluiten

Axioma maakt gebouwen SMART!

8 juni 2021

Axioma maakt gebouwen SMART!

Nooit meer zonder reden brandt het licht of staat de verwarming aan. Weten waar collega’s zich in het pand bevinden en hoe ze bewegen. Weten welke bezoekers er komen en het slim reserveren van vergaderruimten en werkplekken. Onderhoud afstemmen puur op het gebruik. Dit is geen toekomstmuziek, maar de werkelijkheid.

Een verlichtingssysteem gekoppeld aan zeer slimme sensoren in uw gebouw biedt vele voordelen;

  • kostenbesparing
  • energiebesparing
  • CO²- reductie
  • traffic management
  • planning & registratie van bezoekers
  • efficiënte structuur bij plannen vergaderruimten en werkplekken
  • onnodig klein- en grootschalig onderhoud vermijden.

Gebruikers hebben vaak het idee dat dit een complexe en kostbare investering is en dat dit alleen geschikt is voor zeer grote gebouwen. Dat is allerminst het geval.
Sterker nog; dergelijke SMART projecten, klein- en grootschalig, hebben veelal een Return On Investment (ROI) van onder de 4 jaar!

Het juiste moment om na te denken over een dergelijke investering is als er plannen zijn een gebouw te verduurzamen. Het vervangen van traditionele verlichting door energiezuinige LED-verlichting i.v.m. de energielabel C-verplichting, is zo’n natuurlijk moment. Met een paar eenvoudige stappen kan een gebouw ontwikkeld worden van traditioneel gebruik naar een "Smart Building".

Kantorencomplex De Argonaut wordt Smart Building

Axioma Amersfoort 038

Onlangs vond er een ingrijpende renovatie plaats aan het markante gebouw “De Argonaut” aan het Stationsplein in Amersfoort. Hierbij heeft de gebruiker gekozen voor armaturen met smarttechnologie. Alle armaturen zijn voorzien van smartsensoren en genereren gebruiks- en verbruiksdata. Een informatie dashboard geeft heldere analyses welke gebruikt zullen worden voor betere beheersbaarheid van energieverbruik en bezetting. Verduurzaming van het gebouw en een gezondere werkomgeving zijn belangrijke resultaten van deze investering. Men kan deze technologie straks bijvoorbeeld ook inzetten om een gebouw Covid-proof te maken.

Image 2x
Axioma Amersfoort 018

Voor het realiseren van smart gebouwen werkt Axioma o.a. met de producten van RIDI Leuchten. RIDI Leuchten fabriceerde het overgrote deel van de armaturen voor De Argonaut en Axioma voorzag deze van smart componenten. Axioma is een 100% dochteronderneming van RIDI Leuchten. Enappgy was de regie-voerder op het project t.a.v. het inventariseren van de klantwensen en het realiseren van de smart installatie.

Tussenlijn Licht
Axioma renovatiefolder 2020 Pagina 1

Vanaf 1 januari 2023 stelt de Rijksdienst van Ondernemend Nederland een label C verplichting voor kantoren >100m2. Download onze brochure onderaan dit bericht voor meer informatie en lees wat Axioma voor u kan betekenen. Een smartinstallatie verdient zich altijd terug. Het comfort, de prestaties en de toekomstbestendigheid van het gebouw zijn toegenomen en de waarde van het object is gestegen. Bent u geïnteresseerd in deze smarttechnologie neem dan contact op met Axioma Nederland.

Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?